Wielu rodziców nieprzychylnie patrzy na usługi cateringowe w przedszkolach. W rzeczywistości jednak skorzystanie z takiej formy żywienia może mieć wiele zalet!
Catering jest coraz częściej wybieraną usługą w placówkach żłobkowych, przedszkolnych oraz szkolnych. Jego popularność wynika przede wszystkim z faktu, że nie każda placówka tego rodzaju posiada własną kuchnię, w której mogą być przygotowywane posiłki, a także nie zawsze korzystanie ze stołówki na miejscu jest opłacalnym wyborem.
Na czym polega catering przedszkolny?
Dostępny w wielu przedszkolach catering jest usługą, która niesie ze sobą jednak wiele korzyści – nie tylko pod względem kosztów. Firmy cateringowe są w stanie zapewnić swoim klientom kompleksową obsługę, która polega na przygotowywaniu i na dostarczeniu posiłków na miejsce w specjalnych pojemnikach. Dania szykowane są przy udziale dietetyka, który zajmuje się ich odpowiednim komponowaniem pod kątem składników odżywczych. Dzięki temu jedzenie oferowane przez firmy cateringowe może być dla dzieci zbilansowane, zdrowe, a przy tym smaczne. Dodatkowo, dobre firmy cateringowe dbają o różnorodność produktów, dzięki czemu dzieci mają wtedy szansę na poznanie wielu nowych smaków. Nawet niejadek będzie zaciekawiony nowymi daniami na swoim talerzyku, dlatego to szansa dla tych maluchów, które nie jedzą zbyt wiele.
Także dla alergików
Warto również wskazać, że wiele firm cateringowych oferuje także specjalne posiłki przeznaczone również dla małych alergików, na przykład dla dzieci z celiakią, które nie mogą jeść dań z glutenem, dla dzieci uczulonych na laktozę. Dostępne są również posiłki przeznaczone dla małych wegetarian. Zatem jeśli chodzi o zdrowy rozwój dziecka, usługi cateringowe dostępne w wielu placówkach przedszkolnych to bardzo dobry wybór. Warto także wskazać, że jeśli chodzi o catering dla przedszkoli w Warszawie, cena także jest bardzo dużą zaletą, ponieważ posiłki mogą wtedy wyróżniać się wysoką jakością i jednocześnie mogą mieć także przystępne dla rodziców ceny. Więcej na eduservice.pl.